בדיקה ביתית לאבחון התלקחות קרוהן וקוליטיס

קרוהן וקוליטיס כיבית הן מחלות מעי דלקתיות כרוניות, שההתמודדות איתן פשוט לא יכולה להיות פשוטה. אנשים הסובלים מהן לא יוכלו להחלים מהן לחלוטין, כאשר עיקר המאמצים שלהם מושמים על שליטה בתסמינים וצמצום למינימום האפשרי של ההתפרצויות של המחלות. התקפים מהסוג הזה כוללים בתוכם סימפטומים לא נעימים, ביניהם שלשולים, התכווצויות בטן וכאבים עזים. מכאן הדרך לשיבוש איכות החיים ולפגיעה בשגרה אינה ארוכה כלל וכלל.

בשנים האחרונות, נכנסו לתמונה פיתוחים שונים שתכליתם היא להפוך את חייהם של חולי הקרוהן והקוליטיס למעט פשוטים יותר. בדיקה ביתית חדשה לזיהוי מוקדם של התלקחויות המחלות הלאה יכולה לשנות את חוקי המשחק עבורם. הנה כל מה שחשוב שתדעו עליה, על אופן השימוש בה והיתרונות הטבעיים שהיא כוללת בתוכה.

ערכת CalproSmart לאבחון קרוהן וקוליטיס

אנשים הסובלים מקרוהן ובקוליטיס נמצאים עם האצבע על הדופק בכל רגע נתון. גם בתקופות ממושכות של רגיעה מבחינת התסמינים, עלול המצב להשתנות בתוך שניות ובלי הכנה מוקדמת. פיתוח חדש עשוי להקל על הסובלים ממחלות המעי בצורה משמעותית.

המדובר בערכה ביתית, העונה לשם CalproSmart, באמצעותה מבצעים האנשים הסובלים מהמחלה בדיקה עצמית באמצעות לא אחר מאשר הטלפון החכם שהם מחזיקים בו. האפליקציה מעבירה את תוצאות הבדיקות לרופאים המטפלים באותם משתמשים, כך שהם יכולים להסיק האם התסמינים מעידים על נסיגה במחלה או שמא על התלקחות קרובה.

החידוש העיקרי של CalproSmart הוא התפעול העצמי של חלקים חשובים בתהליך על ידי החולה עצמו. הוא מבצע את בדיקת הצואה מבלי לצאת מפתח הבית שלו, בזמנים המתאימים לו ביותר. את הבדיקה הוא מעביר מיד לאחר מכן למבחנה מיוחדת, ולאחר שקשוק למקלון מיוחד. מתקבלות תוצאות, אותן אפשר להעביר בכמה לחיצות כפתור ותנועות אצבע לצוות הרפואי הרלוונטי. אם הרופאים מזהים כמות גבוהה של כדוריות דם לבנות (לויקוציטים), הם צפויים להסיק על תהליך דלקתי המעיד על התלקחות הולכת וקרבה של מחלות הקרוהן או הקוליטיס.

מהם יתרונות הבדיקה?

בסך הכול התהליך אמור להימשך לא יותר מאשר כמה דקות. מה שחשוב בהקשר הנוכחי הוא שהפיתוח למעשה אמור למנוע חלק גדול מהמאמצים היום-יומיים שחולי קרוהן וקוליטיס מתמודדים איתם. האלטרנטיבה עד כה הייתה ביצוע של בדיקת קלפרוטקטין בצואה, שדרשה הליך בירוקרטי לא פשוט: החל מקבלת ההפנייה וטופס ההתחייבות לתשלום של קופת החולים, דרך ביצוע הבדיקה ועד ההמתנה (שלעיתים מגייעת) לתוצאות המיוחלות שלה. כל אותה תקופה הם היו עלולים להמשיך לסבול מהתסמינים ומאותה פגיעה ביכולת שלהם לתפקד כהלכה.

לכך ניתן להוסיף את העובדה שהוא מונע חלק משמעותי מאי הנעימות הכרוכה בהליך ה"מסורתי". תחת זאת, המפתחים מספרים על פשטות מקסימלית לכל אורך הדרך. לאחר קבלת הדרכה ראשונית ניתן לבצע את הבדיקות ואת שליחת התוצאות באופן עצמאי בתוך דקות וללא יותר מדי סיבוכים צפויים.

בדיקות שנעשו על ידי המפתחים והצוות הרפואי של המכון הגסטרואנטרולוגי בבית החולים שיבא תל השומר הראה שהתוצאות שהתקבלו דרך הבדיקות הביתיות היו זהות לאלו אשר מקבלים בבדיקה דרך המכונים הרפואיים השונים, כך שנראה שגם על פרמטר האמינות ניתן לסמן "וי".

המלצה נוספת היא לנסות לשלב את הבדיקות באורח החיים, כך שניתן יהיה לבצע אותן כחלק מהשגרה וכמעט מבלי ששמים לב. זה לא מובן מאליו במקרה של מחלות כרוניות ממושכות כמו מחלות המעי, אשר אחוז משמעותי מהחולים בהן משקיע מאמצים רבים על מנת לאתר או לעקוב אחריהן.

אולי יעניין אותך גם:

הריון עם קרוהן וקוליטיס – מה הם הסיכונים השונים?

דילוג לתוכן