מחלות מעיים

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

המעיים הם איבר גדול מאוד, אשר תופס כמעט את כל חלל הבטן וכולל תפקיד חשוב ביותר בעיכול המזון. קיימים מספר גורמים אשר יכולים לגרום להפרעה בתפקוד המעיים:

  • גורם זיהומי – המעיים חשופים לחיידקים, וירוסים ופרזיטים רבים העלולים לגרום לפגיעה קשה. פתוגנים אלה מגיעים אל המעיים דרך המזון העובר דרכם, ויכולים לגרום לפגיעה קשה ביותר.
  • מחלות דלקתיות – קיימות מספר מחלות הגורמות לפגיעה דלקתית במעיים המובילה להופעת כיבים, פגיעה ברירית והפרעה קשה מאוד לפעילות המעי הדק והגס.
  • הפרעה בפריסטלטיקה – תנועתיות המעיים אשר נקראת גם פריסטלטיקה היא מרכיב חשוב ביותר בפעילות המעיים, ותפקידה להעביר את תוכן המעי קדימה מהמעי הדק אל המעי הגס והחוצה דרך פי הטבעת. קיימות מחלות שונות שמופיעות על רקע פגיעה בפריסטלטיקה היכולה להיות על רקע פגיעה עצבית או על רקע פגיעה בשריר הדק של דופן המעי.
  • סרטן – גידולים סרטניים יכולים להופיע במעיים, וצורה השכיחה ביותר היא פוליפ במעי הגס. אי לכך, כיום מומלץ לבצע בדיקות סקר לסרטן המעי הגס החל מגיל מסויים בהתאם לגורמי הסיכון וההיסטוריה המשפחתית.

מחלת מעי דלקתית

אחת המחלות החשובות והקשות ביותר המערבות את המעיים היא מחלת מעי דלקתית. זוהי מחלה בעלת בסיס לא ידוע אשר גורמת לפגיעה דלקתית קשה ביותר ברירית המעי המתבטאת בכאב קשה ביותר, שלשול דמי, הפרעה בספיגה ופגיעה קשה ביותר באיכות החיים. מחלת המעי הדלקתית מתחלקת לשתי מחלות עיקריות:

מחלת קרוהן – מחלה אשר פוגעת לכל אורך צינור מערכת העיכול ומתבטאת בעיקר בהופעת כיבים במעי הדק.

קוליטיס כיבית מחלה אשר פוגעת בעיקר בחלק התחתון של צינור מערכת העיכול (המעי הדק והרקטום).

האבחנה של מחלות אלה נעשית על ידי קולונוסקופיה, והטיפול הוא בדרך כלל על ידי תרופות לדיכוי מערכת החיסון כמו סטרואידים ותרופות נוספות.

גסטרואנטריטיס – זיהום של מערכת העיכול

אחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם היא גסטרואנטריטיס, אשר גורמת להופעת שלשול על רקע חשיפה למזהמים. המזהמים השונים שיכולים לגרום לגסטרואנטריטיס הם וירוסים כמו רוטה-וירוס וחיידקים כמו שיגלה, אי-כולי וסלמונלה.

הסימנים הקליניים של גסטרואנטריטיס הם בדרך כלל שלשולים קשים המלווים בתחושה כללית רעה, ופעמים רבות מדובר במחלה קלה החולפת תוך מספר ימים ואינה דורשת טיפול משמעותי פרט לנוזלים.

ההדבקה בגסטרואנטריטיס היא בדרך כלל על ידי היגיינה לקויה, ולכן חשוב מאוד לשטוף ידיים לאחר היציאה מהשירותים ולפני מגע עם מזון.

סרטן המעי הגס

אחת המחלות הנפוצות ביותר היא סרטן המעי הגס, אשר מופיע בשכיחות גדולה מאוד באוכלוסייה. הסרטן מתחיל כפוליפים אשר צומחים מרירית המעי הגס, ובמידה ואינם מוסרים יכולים לעבור התמרה סרטנית ולגרום לחסימת המעי או לשלוח גרורות.

הביטוי הקליני העיקרי של סרטן המעי הגס הוא דם בצואה, אך פעמים רבות מתגלים פוליפים ללא כל רמז קליני.

הפרוגנוזה בסרטן המעי הגס טובה מאוד במידה ומאבחנים אותו בשלב מוקדם, ולכן חשוב מאוד לבצע בדיקות סקר תקופתיות בהתאם להמלצת הרופאים.

הבדיקה האמינה ביותר היא קולונוסקופיה, אשר מאפשרת את זיהוי הפוליפים והסרתם. בדיקה נוספת שיכולה לעזור כבדיקת סקר היא בדיקת דם סמוי בצואה, אך לעומת קולונוסקופיה זוהי בדיקה פחות רגישה וספציפית.

הפרעה בתנועתיות המעיים

הפרעה בפריסטלטיקה מופיעה בדרך כלל על רקע מחלות אחרות הגורמות לפגיעה עצבית או פגיעה ברקמת השריר. הביטוי של מחלות אלה הוא בדרך כלל כעצירות או שלשול, והטיפול המומלץ הוא בדרך כלל טיפול במחלה המקורית.

אחת המחלות הנפוצות הקשורות להפרעה בתנועתיות המעיים ורגישות יתר של המערכת העצבית של המעיים היא תסמונת המעי הרגיז, המתארת טווח של תסמינים ללא בסיס קליני ידוע.

דילוג לתוכן