כאב אגן כרוני – מהו? ואיך מטפלים בכאב?

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

כאב אגן כרוני או כאב באזור הבטן התחתונה מלווים נשים רבות (יותר מגברים). מקור הכאב עלול להיות במערכת העיכול, מעי,כאב אגן כרוני - מהו? ואיך מטפלים בכאב? תהליכים דלקתיים או אחרים. הרבה מאוד גורמים עלולים להביא לכאבים האופייניים וחשוב להיזהר מלייחס לבעיה גורמים פסיכוסומטיים. הבשורות הטובות – ניתן לטפל ולהביא מזור. ניתן להעלים או לכל הפחות להפחית במידה ניכרת את הכאב, אי הנוחות והתסמינים הנלווים.

מה הן המשמעויות של כאב אגן כרוני?

כאב כרוני באגן הינו תסמין או מחלה שיכולים להיות מקושרים למערכות שונות בגוף. זאת ועוד, הכאב עלול להיות מוקרן, דרך עמוד השדרה, גם ממקומות מרוחקים בגוף. למשל, אפשר שמקור הבעיה יהיה חבלה בפלג גוף עליון או הליך כירורגי שהסתיים כגון ניתוח רחם. על פי הספרות הרפואית, ידוע כי כאבים כרוניים באגן עלולים להיגרם בשל מיחושים המוקרנים מבטן תחתונה, מאזור פי הטבעת, מן הערמונית, ממערכת השתן או הרביה הנשית ועוד. המסקנה – בטרם מפנים את החולה לטיפול, יש להגדיר היטב את מקור התסמין ורק לאחר מכן להתוות מסלול טיפולי או התוויית אבחון נוסף לפי צורך.

כיצד כאבי אגן כרוניים באים לכדי ביטוי?

כאבים כרוניים באגן מסבים סבל מתמשך, לאורך זמן ובדרך כלל עם רציפות מסוימת. מרבית המתלוננים והמתלוננות על כך ידווחו לכל הפחות על אפיזודות מזדמנות של רבע שעה, עשרים דקות או יותר, של כאבים רצופים המגיעים בגלים. לפעמים, הכאבים מלווים את המטופל או המטופלת לאורך הרבה יותר זמן ברציפות. הכאב הכרוני באזור האגן, בטן תחתונה, עשוי לבוא לידי ביטוי באופנים הבאים (אחד או יותר):

  • כאב חד, המגיע בגלים שלאחריהם הפוגה.
  • כאבים קבועים, בדרגה שונה של עוצמה, אשר לא מרפים במשך ימים ואפילו שבועות ויותר.
  • תחושה של התכווצות או פעימות של כאב.
  • אפשרית החמרה של אי הנוחות בעקבות מצבים של חוסר תנועה ממושך, כגון ישיבה.
  • אי הנוחות והסבל עלולים להיות מוחמרים לפני או תוך כדי התרוקנות בשירותים.
  • חלק מהמטופלים ידווחו על הקלה לאחר השינה ואילו אצל אחרים ההקלה נרשמת דווקא בשעות הערב או אחר הצהריים.

מהם הגורמים לכאבי אגן כרוניים?

הספרות הרפואית מזהה גורמים מספר אשר מקושרים עם הכאבים. למשל:

  • ציסטות או מיומות – מיימת, ציסטה, נגעים או גידולים (אפילו שפירים) עלולים להביא להקרנה של כאב רציף או בגלים.
    שינויים הורמונליים – התופעה עשויה להתקשר עם מערכת הרביה או המין, כאשר שינויים הורמונליים ומחזור חודשי משפיעים על התדירות והעוצמה.
  • רצפת האגן – חולשה ברצפת האגן או טיפולים שנעשו באזור זה עלולים לגרום לאי הנוחות והכאב.
  • מעי רגיז או שלפוחית רגיזה – מעי רגיז או שלפוחית רגיזה עלולים להביא עימם כאבים, במיוחד כאשר קיימים תסמינים נוספים, גודש, קושי להשתחרר.
  • רקע עצבי או כלי דם עלולים להיות מקושרים עם תופעות אלה –  ידוע גם כי מתח נפשי וסטרס עלולים לגרום להחמרה.

אילו טיפולים קיימים לכאב כרוני באגן?

האבחון כולל תשאול, בדיקה פיזית (לעיתים גניקולוגית), אולטרסאונד, לעיתים בדיקות גסטרו, קולונוסקופיה, תהודה מגנטית. יתכן והרופא ימליץ על בדיקות נוספות לזיהוי מקורות אפשריים אחרים לכאב, כדוגמת נגיפים או טפילים.

דרכי טיפול אפשרויות, בהתאם למהות האבחון נעות בטווח רווח. לעתים יומלץ על טיפול הורמונלי. לעיתים תתבצע הסרה של מיומות או טיפול בכלי דם של מערכת העיכול. תרופות נוגדות כאב, למשל על בסיס סרוטונין עשויות לעזור. תרגילי חיזוק לרצפת האגן, ביו פידבק או פיזיותרפיה מסייעים לאחוז מסוים מן החולים. דיקור, רפואה משלימה ועיסויים יכולים לסייע וכך גם שינויים בתזונה להקלה על מערכת העיכול.

 

אולי יעניין אותך גם:

טיפול פיזיותרפי לרצפת האגן – עד כמה הוא יעיל? ולמי הוא יכול להתאים?

דילוג לתוכן