מהו בקע טבורי?

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

סובלים מבקע טבורי?

ייעוץ טלפוני מיידי ללא עלות

תיאום תור לבדיקה וייעוץ תוך יום-יומיים !

חייגו עכשיו לפרופסור ללצ'וק 072-3925574

פרופסור ללצ'וק מנהל מחלקה כירורגית (לשעבר)
רופא ומנתח 40 שנה בכל תחומי הכירורגיה הכללית 

  • מנהל מחלקה כירורגית באיכילוב ובלינסון
  • בוגר בית ספר לרפואה של הטכניון
  • מחקר באוניברסיטת הרווארד
  • פרופ׳ בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב
  • חבר בארגונים מקצועיים מובילים

פרופסור שלמה ללצ'וק

בקע טבורי הוא מצב שבו מקטע מהמעי מצליח לחדור את דופן הבטן ומתחיל לבלוט החוצה. זהו מצב נפוץ יחסית שלא נחשב ברוב המקרים למצב מסוכן.

הוא יכול להופיע ביילודים, אך לא אחת הבקע מתרחש גם בקרב מבוגרים. בקרב תינוקות רבים שסובלים מבקע טבורי הבקע נעלם עד הגיעם לגיל שנה, אך במקרים בהם הבקע לא נרפא עד גיל שלוש שנים לרוב יהיה צורך לטפל בו בניתוח לתיקון בקע. במידה והבקע מתרחש במבוגר, גם אז לרוב יהיה צורך לתקנו בניתוח.

מה הם הגורמים לבקע טבורי?

בקע טבורי שכיח במיוחד בקרב תינוקות שנולדו במשקל נמוך. באופן עקרוני בכל עובר באשר הוא חבל הטבור עובר דרך פתח שממוקם בשרירי הבטן שבאופן טבעי נסגר לאחר הלידה. במקרים מסוימים הפתח לא נסגר מאליו וכתוצאה מכך רקמה קטנה מהמעי עלולה להיתקע בפתח ולמנוע את הסגירה שלו. סך הכול עשרה אחוז מהתינוקות באים לעולם עם בקע טבורי.

במבוגרים הבקע לרוב מתרחש לאחר שהחור נסגר ולמעשה הבקע הוא פתיחה מחודשת של החור. במבוגרים הבקע יכול להיות תוצאה של היחלשות דופן הבטן שיכולה להיות מולדת או נרכשת, השמנה בטנית, הזדקנות של הרקמות באזור הבקע ועוד.

בנוסף לכך, גם במהלך ההיריון האם ההרה נמצאת בסיכון לסבול מבקע טבורי על רקע הלחץ הגדול שמופעל על אזור הטבור. הלחץ הבטני יכול להיות גם מנת חלקם של חולים שסובלים ממיימת לרוב על רקע אי ספיקת כבד או שחמת הכבד.

מה הם התסמינים של בקע טבורי?

הבקע הטבורי נראה כמו נפיחות באזור של הטבור או כמעין בליטה רכה באזור זה. במקרים מסוימים הבקע יופיע בתינוק רק כאשר הוא מתאמץ מאוד כמו למשל בזמן שיעול או בזמן בכי. בעוד שבתינוקות בדרך כלל הבקע לא יהיה כואב, הרי שבמבוגרים הבקע בהחלט יכול לגרום לכאב ולתחושת חוסר נוחות בבטן. חוסר הנוחות והכאבים לרוב מופיעים בזמן מאמץ.

תסמינים נוספים יכולים להיות למשל סחרחורות, הקאות, בחילות וחום גבוה. תסמינים אלו מתרחשים לרוב במקרים בהם נוצרה דלקת באזור הבקע על רקע בעיה באספקת הדם לאזור.

כיצד מאבחנים בקע טבורי?

בהינתן התסמינים המתאימים ניתן לבצע בדיקה גופנית קצרה ופשוטה שבה ניתן יהיה להרגיש את הבקע. עם זאת, על מנת לקבוע בוודאות כי מדובר בבקע טבורי לרוב יהיה צורך בביצוע צילום רנטגן שבו ניתן להדגים בבירור את הבקע הטבורי.

כיצד מטפלים בבקע טבורי?

כל עוד מדובר על בקע קטן מאוד, הרי שייתכן שלא יהיה צורך בביצוע ניתוח לתיקון בקע. עם זאת, במקרים חמורים יותר, יהיה צורך לבצע את הניתוח לתיקון הבקע וזאת כיוון שישנו חשש להיווצרות "בקע כלוא". מצב זה בא לידי ביטוי בכליאה של רקמת מעי בתוך החור שתסבול מנמק בעקבות בעיה חמורה באספקת הדם לאזור. באופן כללי החור נוטה לגדול במהלך השנים ולכן רוב המומחים בתחום ממליצים לבצע את הניתוח בשלב מוקדם ככל האפשר.

במהלך הניתוח שלרוב מתבצע בהרדמה מלאה מכניסים את הרקמה שחדרה לחור ותופרים את החור. במקרים בהם מדובר על בקע משמעותי, לא ניתן יהיה להסתפק בתפירה שלו ובמקרים האלו יהיה צורך להניח במקום הבקע רשת מיוחדת שתפקידה למנוע מהרקמות בחלל הבטן להיכנס לחור.

הרשת מיוצרת מחומרים מיוחדים שלא מעוררים תגובה חיסונית. במהלך הזמן נוצרים כלי דם חדשים מסביב לרשת והיא למעשה נשארת בגוף המטופל לשארית ימי חייו. את הניתוח ניתן לבצע בגישה פתוחה או בשיטה הלפרוסקופית.

אולי חיפשת גם:

בקע מפשעתי – ניתוח ללא תפרים ובהרדמה מקומית

דילוג לתוכן