קנדידה במערכת העיכול

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

קנדידה היא סוג של שמר הגורמת לזיהומים שונים בגוף. בדרך כלל, אצל אנשים בריאים זיהום בקנדידה לא גורם לבעיות רפואיות או להופעת סימנים, אך כאשר מדובר בחולים עם כשל חיסוני (כמו חולי איידס או סרטן) קיים סיכוי שהקנדידה תפגע בהם בצורה קשה ביותר וותתפתח למגוון מחלות במערכת העיכול.

לפעמים, זיהום בקנדידה יכול להגיע אל מערכת העיכול ולגרום להופעת סימנים שונים, ובחלק מהמקרים גורם לפגיעה משמעותית באיכות החיים.

זיהום בקנדידה יכול להופיע בכל הגילאים, ועלול לפגוע במבוגרים, ילדים או אפילו תינוקות, אך בדרך כלל מדובר באנשים עם כשל חיסוני או כאלה שטופלו במשך תקופה ממושכת באנטיביוטיקה.

קנדידה בחלק העליון של מערכת העיכול – הפה, הגרון והוושט

אחד המקומות בהם יכול להופיע זיהום בקנדידה הוא חלקה העליון של מערכת העיכול הכולל את הפה, הגרון והוושט. הביטוי העיקרי של הקנדידה במקרים אלו הוא קושי בבליעה, ואנשים שסובלים מזיהום בקנדידה חווים קושי רב בתהליך הבליעה.

המצב נגרם לאחר שהקנדידה גרמה לפגיעה בוושט ובאזור בו עובר המזון, ובמהלך ניסיונות הבליעה הלחץ על הזיהום גדל ומופק כאב.  בחלק מהמקרים, עלולים להתפתח כיבים שנוצרים על רקע הזיהום בקנדידה. הכיבים מופיעים בדרך כלל בוושט, ובמקרים אלה, קשה מאוד לבלוע נוזלים, והאנשים הסובלים מכך מתקשים לתפקד.

כמו כן, מכיוון שמדובר בפגיעה בוושט, לעתים יכול להתלוות אליה כאבים בחזה, אשר לחלק מהאנשים יכולים להיראות כמו התקף לב. הכאבים בוושט מקרינים לאזור החזה, וגורמים להופעת כאב אופייני.

במקרה והקנדידה בוושט מופיעה אצל תינוקות, הם יכולים לסבול מהפרעות גדילה, המופיעות בגלל שקשה להם לאכול וכמות האנרגיה הנצרכת על ידם נמוכה מאוד.

קנדידה בשאר מערכת העיכול

מלבד הוושט שנחשב לאתר השכיח ביותר במערכת העיכול בו פוגעת הקנדידה, הקנדידה יכולה להגיע גם לשאר מערכת העיכול ולגרום בעיקר לכאבי בטן, בחילה ושלשולים.

בדרך כלל הקנדידה מופיעה באזור קיבה ובמעי הדק, ויכולה בהמשך גם לעבור למעי הגס. חולים הסובלים מקנדידה במערכת העיכול שאינה הוושט הם בדרך כלל חולים עם היסטוריה של גידול במערכת העיכול, וחולים כאלה מועדים לפתח את הקנדידה בשל מצבם הגופני הירוד והטיפולים שעברו. הסימנים שגורמת הקנדידה הם בהתאם לאתר המזוהם:

  • קנדידה בקיבה – גורמת לכאב ברום הבטן המלווה בבחילה והקאות.
  • קנדידה במעיים – גורמת לכאבי בטן המלווים בשלשולים.

כמו כן, פעמים רבות חולים הסובלים מזיהום מקנדידה מתלוננים גם על נפיחות, שמופיעה לאחר שהקנדידה מתרבה בחלל מערכת העיכול, וגורמת לפליטת גזים. במקרים אחרים, החולים מתלוננים על גוש בבטן, שיכול לבטא את הימצאות הקנדידה בחלל מערכת העיכול.

כאשר הקנדידה נמצאת בקיבה ובמעיים, ניתן להגיע לאבחנה על ידי דגימת צואה. עם זאת האבחנה לא יכולה להתבצע אך ורק על ידי תרבית הצואה, מכיוון שבכ-25% מהאוכלוסייה תופיע קנדידה בצואה מבלי לגרום לסימפטומים או לסיבוכים אחרים.

הסיבוך העיקרי של קנדידה במערכת העיכול הוא זיהום סיסטמי בקנדידה, המופיע אצל 15% מהחולים. זיהום זה מופיע לאחר שהקנדידה עוברת ממערכת העיכול לזרם הדם וגורמת לסימנים סיסטמיים קשים ביותר. עוד על קנדידה באתר candidafree

הטיפול בקנדידה במערכת העיכול

במידה ומופיעה קנדידה במערכת העיכול יש לנקוט בכל האמצעים על מנת להסיר אותה. בדרך כלל הטיפול בקנדידה הוא תרופתי, וכולל:

  • טיפול מקומי – במקרים של קנדידה בפה או בגרון, אשר ניתן להגיע אליהם ולהשתמש במשחה אנטי-פטרייתית.
  • טיפול סיסטמי – בחולים הסובלים מקנדידיה בוושט או בחולי HIV יש להשתמש בטיפול סיסטמי הכולל בדרך כלל פלוקונזול. הטיפול נלחם בקנדידה ומאפשר את חיסולה, ותוך מספר שבועות החולים המצב משתפר והסימנים פוחתים.

ראו גם:
דיזנטריה

דילוג לתוכן