חסימת מעיים בקרוהן וקוליטיס

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

חסימת מעיים בקרוהן וקוליטיסמחלת קרוהן היא מחלה כרונית הגורמת לגירוי ודלקת במערכת העיכול. המחלה משפיעה לרוב על המעי הדק והגדול. יחד עם זאת, דלקת עלולה להתרחש בכל מקום במערכת העיכול, מהפה עד פי הטבעת. דלקת כרונית במעיים עלולה לגרום להתעבות או אדמומיות.

הרירית הפנימית של המעיים עשויה להתנפח, כך שמזון או צואה אינם יכולים לנוע בהם. מצב זה עלול להוביל לסיכון לחסימת מעיים.

תסמיני חסימת מעיים

התסמינים עשויים לכלול כאבי בטן והתכווצויות, נפיחות ובחילה, המתרחשים זמן קצר לאחר האכילה. ניתן לקבוע את אזור החסימה בהתאם לזמן שחולף לאחר הארוחה והתפתחות התסמינים.

אם חסימת המעיים מתרחשת פחות משעה לאחר האכילה, סביר להניח שהיא נמצאת במעי הדק. אם היא מתרחשת למעלה משעה לאחר האכילה, פירוש הדבר שהחסימה נמצאת במעי הגס. אם התסמינים מתרחשים במקרים רבים או בכל פעם לאחר האכילה, ייתכן שיתרחשו סיבוכים נוספים כגון נפיחות, הקאות, שלשולים או עצירות.

סוגי חסימות מעיים

סוגי החסימות העלולות להתרחש כוללות:

חסימת מעיים מוגבלת

דלקת מעיים כרונית, המאפיינת את מחלת קרוהן, עשויה להוביל גם להתפתחות רקמת צלקת במעיים. ככל שמחזור הדלקת והצלקות נמשך, חלק ממערכת העיכול עשוי להיות צר. אזור מצומצם זה נקרא היצרות. אם המצב מחמיר או שמערכת העיכול הופכת להיות צרה מדי, עלולה להתרחש בסופו של דבר חסימת מערכת העיכול.

אם מתרחש קרום פנימי והחולה אוכל משהו שקשה לעכל, המזון עלול להוביל לחסימת מעיים. מזונות שעלולים לגרום למצב זה כוללים ירקות טריים, פופקורן או אגוזים. חסימת המעיים עלולה להיות גם מודלקת ולגרום גם לחסימות.

השפעת חסימת מעיים – מחלת קרוהן משפיעה על כל עובי דופן המעיים, והחסימה נפוצה יותר בקרב אנשים שיש להם קוליטיס, מחלה בה החסימה משפיעה על הדופן הפנימי של המעיים בלבד. חסימות המעיים עשויות להיות זמניות או קבועות.

הידבקות

לאיברים פנימיים יש משטחים חלקלקים המונעים מהם להידבק יחד כשהגוף בתנועה. במצב של הידבקות, רצועות רקמות הנוצרות על פני האיברים, עלולות לגרום לאיברים להתחבר. מצב זה נגרם במקרים רבים כתוצאה מניתוח הבטן. ההערכה היא ש-93% מהאנשים שעברו ניתוח בטן, יפתחו הידבקות.

ברוב המקרים, הידבקויות מתרחשות ללא כאבים או בעיות. אך חלק מהאנשים סובלים מהידבקויות קבועות במעיים או באיברים אחרים. בנוסף, מצב זה עשוי להיווצר בין חלקים שונים של המעיים הקטנים או הגדולים, ואם ההידבקות קבועה או מעוותת את המעיים, היא עלולה להוביל לחסימה.

חסימת מעיים הנגרמת כתוצאה מהידבקות משתפרת ללא ניתוח

אך לעתים יתכן שיהיה צורך במיקום זמני של צינור במעיים להקלת התסמינים הקשורים לחסימה. הליך זה כולל הצבת צינור פלסטיק צר דרך האף לתוך הבטן.

הצינור מחובר ושואב ואקום. הוא מסיר את כל עודף הגזים או הנוזלים בבטן, הנוכחים בשל החסימה. במקרים חמורים ונדירים ביותר, נדרש ניתוח על מנת לחתוך את ההדבקה ולפתוח את המעי.

טיפולים בחסימת מעיים

חסימת מעיים קטנה או זמנית משתפרת במקרים רבים בתוך יומיים מהצבת הצינור. בסופו של דבר, הטיפול מתקדם לתזונה נוזלית צלולה או נטילת תרופות אנטי דלקתיות שמטרתן להפחית את הנפיחות והדלקת המיוצרת על ידי מחלות מעי דלקתיות. במקרים חמורים יותר, סטרואידים במינון גבוה, ותזונה נוזלית סטרילית, מסייעים להפחתת הנפיחות.

אנדוסקופיה

כשהחסימה נוצרת בעיקר בשל היצרות המעיים, התרופות אינן יעילות. במקרים אלו, הרופא עשוי לבצע אנדוסקופיה על מנת לאבחן היטב את המצב ולטפל בחסימות אפשריות.

במהלך אנדוסקופיה, הרופא מעביר בלון מתנפח דרך אנדוסקופ, צינור דק ארוך עם מצלמה בקצה. הוא מעביר אותו דרך הפה לבטן ולמעי הדק על מנת להרחיב את שטח ההצטלקות. שיעורי ההצלחה של הליך זה גבוהים ביותר, ואנדוסקופיה עשויה להקל על התסמינים למשך שבועות, חודשים או אפילו שנים, בקרב חלק מהחולים.

ניתוחאם האזור אינו נגיש לאנדוסקופ, יתכן שיהיה צורך בניתוח, אפשרות השמורה לאנשים הממשיכים לחוות חסימת מעיים למרות הטיפולים המסורתיים. בנוסף, אם החולה מפתח סיבוך חמור של חסימה, כגון נמק המעי או ניקוב, הוא יזדקק לניתוח חירום.

אולי יעניין אותך גם:

שיקום בבית לאחר ניתוח במעיים

דילוג לתוכן