מהו חיידק הקלבסיאלה?

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

אחד מהחיידקים הנפוצים והמזיקים בישראל הינו חיידק הקלבסיאלה. חיידק זה נמצא במעי ומינים שונים של חיידק זה, עשויים לגרום אף לדלקת בדרכי השתן, בדם והחלל הבטן.

תסמינים נוספים של חיידק זה הינם בהופעה של פצעים כרוניים. חיידק זה במקרים שונים, עשוי לגרום גם לדלקת ריאות, וכן עשוי להיות קיים בקרב חולים המאושפזים בתי חולים כאשר יש להם מערכת חיסונית חלשה.

יש לציין, כי חיידק הקלבסיאלה, אינו פוגע באנשים בריאים, כי אם בחולים שמאושפזים כמה שבועות בבית חולים. חשוב לציין, כי חיידק זה נמצא במעיים של כל אדם בריא ומתפרץ, רק לאחר שהגוף חלש או בגלל זיהומים קטלניים בבתי חולים. אוכלוסיית החולים שנפגעת מחיידק זה היא בסיכון גבוה לתמותה, אך הסבירות היא בגלל סיבוכים מזיהום.

טיפול באנשים שנדבקו בחיידק הקלבסיאלה

האפשרויות של טיפול בחיידק זה, הינן מוגבלות, שכן, יש לטפל בתרופות אנטיביוטיות שכבר אינן נמצאות שימוש היום, אך ניתן לטפל בחולים ולהתגבר במקרים רבים על הזיהום. ההדבקה מתבצעת באמצעות העברת החיידק מידיים או בחפצים נגועים.

יש להקפיד על היגיינה, במיוחד בשטיפת הידיים. חשוב לציין, כי חיידק זה אינו נמצא בקהילה כי אם רק בבתי חולים. חיידק זה, אינו מהווה סכנה למבקרים או לבני משפחה, כי אם לחולים הסובלים ממחלות כרוניות קשות.

ישנן כמה סיבות להידבקות בחיידק הקלבסיאלה, הצפיפות והעומס בבתי החולים, עגלות כביסה מלאות שנמצאות במסדרונות בתי החולים, כאשר ישנה צפיפות וחולים נמצאים במסדרון בגלל חוסר מקום במחלקות, מחסור בחללי אחסון, אי אפשרות לבידוד של חולים שחולים המחלות זיהומיות.

בדיקות נחוצות לגילוי חיידקים עמידים מסוג קלבסיאלה

על פי הנחיות משרד הבריאות, יש לבצע בדיקות במחלקות השונות בבתי החולים ובמחלקות הגריאטריות, לגילוי חיידקים עמידים כמו חיידק הקלבסיאלה. היום ישנם חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה יש לבצע שימוש מושכל באנטיביוטיקה, בכדי למנוע את עמידותם של  החיידקים בפני התרופות האנטיביוטיות.

על פי הערכת מומחים, מספר הפטירות שקשורות לזיהום שנרכש בבתי חולים מחיידקים העמידים לאנטיביוטיקה או הרגישים אליה, נאמד ב- 6,000-4000, חולים בשנה. המומחים מעריכים, כי אם היו  מקפידים בהקפדה גבוהה יותר בכללי הבטיחות, ניתן היה למנוע בין 1,000-4,500 מקרי מוות מדי שנה.

על מנת למנוע הידבקות בחיידקים עמידים, ההמלצה של משרד הבריאות הינה תנאי אשפוז הולמים יותר, מניעת צפופות והגברת סגל כוח האדם בבתי הולים השונים ברחבי הארץ. משרד הבריאות, שוקל להסמיך כוח אדם במניעת זיהומים, מה שעשוי להקטין את אחוזי ההידבקות בחיידקים מסוג קלבסיאלה.

שינוי הגישה בבתי החולים וטיפול במניעת זיהומים

המצב בבתי החולים החל להשתנות רק בשנים האחרונות, כאשר רופאים בארץ, החלו להתמחות במניעת זיהומים, מה שהביא את התפיסה המודרנית לישראל וגרם לעלייה במודעות.

השינוי חל לאחר התפרצות של חיידק אלים מסוג קלבסיאלה בשנת 2007. חיידק אלים זה, החל להתפשט בכל מיני בתי חולים בארץ בתחילת שנות האלפיים וגרם לתחלואה ותמותה גבוהה. בסוף שנת 2005, התגלה החיידק בישראל והתפשט בבתי החולים, מה שגרם לשיא התפרצותו.

על פי המקרים השונים, רוב החולים שנדבקו בחיידק האלים מסוג קלבסיאלה, עברו ניתוח ומיד אחריו זיהום שגרם להתפתחות חיידק זה. היום, קיימת מודעת רבה יותר והאחיות כבר מכירות את ההתחלה של התסמינים בחולים שנדבקו והצוות עושה כל שביכולתו למנוע ולתפוס את החיידק בזמן ולהיערך בטיפול נכון להצלת המטופלים.

הבעיה היא שחיידקים האלימים, נמצאים באוויר בכל חללי בתי החולים והמחלקות השונות. במקרים רבים, הצוות הרפואי המצומצם שנמצא תחת לחץ ועליו להציל חיים לא אחת, אינו מספיק ליטול ידיים בין חולה לחולה.

דילוג לתוכן