אאוזינופיליק אזופגיטיס

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

אאוזינופיליק אזופגיטיס או דלקת ושט אאוזינופילית היא מחלה אלרגית המאופיינת על ידי נוכחות משמעותית של אאוזינופילים בוושט. ישנו מגוון רחב של גורמים שעשויים להוביל להתעוררות הייצור המוגבר של האאוזינופילים, בדגש על סוגי מזון מסוימים. בדרך כלל, אדם הסובל מדלקת ושט אאוזינופילית יסבול במקביל ממחלות אלרגניות נוספות כמו לדוגמה אקזמה או אסטמה.

דלקת ושט אאוזינופילית משפיעה על אנשים בני כל הגילאים, מכל המוצאים האתניים ומכל המינים. בדומה למחלות אלרגניות אחרות, כיום ידוע כי ישנם משפחות מסוימות בהן קיים סיפור משפחתי של המחלה. באופן כללי מדובר על ההפרעה האאוזינופלית השכיחה ביותר הקשורה במערכת העיכול, אך עדיין מדובר במחלה נדירה מאוד. מסיבה זו במקרים רבים מאוד האבחנה מתעכבת מאוד כשלא אחת מדובר בעיכוב הנמשך אף מספר שנים.  

מה הם האאוזינופילים?

האאוזינופיל הוא סוג של תא דם לבן, המהווה מרכיב חשוב במערכת החיסון. תפקידו המרכזי של האאוזינופיל הוא לחסל זיהומים שמקורם בטפילים. אחרי הבאזופילים, מהווים האאוזינופילים את תאי הדם הלבנים הנדירים ביותר, כשסך הכול הם מהווים בין אחוז אחד לארבעה אחוז מכלל התאים של מערכת החיסון (ריכוזם בדם נע בין 100-500 תאים למיקרוליטר דם).

באופן עקרוני, האאוזינופילים פועלים נגד מגוון רחב של זיהומים, אך בעיקר הם פועלים נגד תולעים, כיוון שאלו האחרונות גדולות מדי עבור הפגוציטים, שלא מסוגלים לבלוע אותן בשלמותן. לאחר החדירה של התולעת לגוף דרך העור או המזון, מתגודדים סביב התולעת האאוזינופילים ומתחילים להפריש אנזימים מעכלים. בנוסף לכך, האאוזינופילים משחקים תפקיד חשוב בתיווך התגובות האלרגיות וביצירת דלקת בתגובה לחשיפה לאלרגנים.

מה הם התסמינים של דלקת ושט אאוזינופילית?

התסמינים של דלקת ושט אאוזינופילית משתנים מחולה לחולה ותלויים לרוב בגיל של החולה. כך לדוגמה בקרב מבוגרים שכיחים יותר קשיי בליעה בעוד שבקרב ילדים שכיחות יותר הקאות. תסמינים אפשריים נוספים הם למשל שלשולים, נדודי שינה, תיאבון ירוד, כאבים ברום הבטן, בחילות, היתקעות של מזון בוושט, חזרה של תוכן קיבתי לוושט ועוד.

ילדים הסובלים מדלקת ושט אאוזינופילית נמצאים בסיכון לצריכת מזון בלתי מספקת ובעקבות זאת בסיכון לבעיות התפתחות.

כיצד מאבחנים דלקת ושט אאוזינופילית?

על מנת לאבחן דלקת ושט אאוזינופילית, יש לבצע בדיקת גסטרוסקופיה באמצעותה ניתן להדגים את הדלקת בוושט. בנוסף לכך, יש לצרף לממצאים ביופסיות שונות ממערכת העיכול. יש לציין כי במקרים מסוימים לא ניתן יהיה לאתר ממצאים לא תקינים בבדיקת הגסטרוסקופיה, אך לא אחת למרות שהבדיקה הגסטרוסקופית לא מצביעה על עדות לדלקת, ניתן בכל זאת לאבחן את המחלה בהתבסס על בדיקות הביופסיה.

אם ניתן לראות כמות גדולה של אאוזינופילים הממוקמים בצפיפות רבה בוושט בלבד, רוב הסיכויים שמדובר על דלקת וושט אאוזינופילית. לאחר שמתקבלת האבחנה, יש להמשיך ולבדוק האם החולה אלרגי למזונות מסוימים באמצעות בדיקה תת עורית או בדיקת מדבקה.

כיצד מטפלים בדלקת ושט אאוזינופילית?

לאחר שבוצעו בדיקות האלרגיה והתברר לאילו מזונות אלרגי המטופל, יש לעשות ככל האפשר על מנת להימנע מחשיפה למזונות או למרכיבי המזון הרלוונטיים. יש לציין כי במקרים מסוימים מתגלה כי החולה אלרגי ליותר ממזון או מרכיב מזון אחד. בילדים נהוג לעשות שימוש בפורמולות מזון רפואיות שמטרתן למנוע הידרדרות תזונתית, בשלב ההתאמה של התפריט.

כמו כן, נהוג לעשות שימוש בקורטיקוסטרואידים נוזליים לשתייה, לעתים בשילוב עם תרופות נוספות נגד דלקת. במקרים החמורים ביותר, בהם התגובה האלרגית חריפה במיוחד, ייתכן כי יהיה צורך לאשפז את החולה ולבצע הרחבה יזומה של הוושט באמצעים מכניים.

דילוג לתוכן