תסמונת המעי הדולף

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

תסמונת המעי הדולף מאפשרת למזון מעוכל להיכנס ממערכת העיכול לתוך מערכת הלימפה. ההשלכות  למצב זה יכולות להיות הופעת אלרגיות ורגישויות שונות.  תסמונת המעי הדולף נגרמת בין היתר של הקנדידה שהיא פרזיט שנמצא במערכת העיכול.

הקנדידה שולחת שורשים לדופן מערכת העיכול ומאפשרת לפסולת המזון, כמו חלבונים, שמרים ואלרגנים, להגיע אל זרם הדם.

אנשים הסובלים מתסמונת זו, רגישים לגלוטן וקזאין, כך שמי שנמנע מאכילת מזונות המכילים את המרכיבים הללו, יכול לחוש בהקלה משמעותית..

יש לדעת, כי הקנדידה היא רק אחד מתוך מכלול המזהמים שקשורים לתסמונת המעי הדולף. ההשלכות של התופעה הינן חדירת דופן העי כאשר המולקולות שחודרות מהמעי הן גדולות ולא מצליחות להיות מפורקות בכבד. הגוף של החולה, מפרש זאת כגופים זרים ומפתח נוגדנים מסוג IGE. הנוגדנים, מעוררים את הפרשת ההיסטמין שהוא ה שאחראי על התגובה החיסונית ומעוררים את מערכת החיסון ליצור אלרגיות רבות ואי נוחות לחולה.

תסמינים העלולים להעיד על תסמונת המעי הדולף

תחושה של נפיחות וגזים באופן קבוע, בטן נפוחה לאחר ארוחה, רגישות למזון מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס, חולשה על כל סוגיה, פיברומיאלגיה, כאבי ראש, כאבי פרקים בעיות בעור כמו פסוריאזיס, אקנה פריחות, תסמונת המעי הרגיז, עלייה במשקל, הפרעות קשב וריכוז ודלקות כרוניות שונות, מהווים סימנים לתסמונת המעי הדולף ויש לבדוק מיד את החולה.  בדיקות של רופא גסטרו מקיפות, יוכלו לאתר אם אכן מדובר בתסמונת של המעי הדולף.

תופעה שמצריכה טיפול רפואי דחוף

תופעה זו , כאשר הגוף תוקף את עצמו הינה מסוכנת ומחייבת טיפול רפואי דחוף. גם תוספי מזון  או וויטמינים שייטול החולה, לא ייספגו כהלכה  בגוף וכן לא ישפיעו על המערכות החיסוניות של הגוף. דבר זה, יכול לגרור לחסרים רבים של הגוף כאשר הוא הופך להיות חשוף יותר לפרזיטים או זיהומים ודלקות.

טיפול שיהיה מורכב יותר ייכלל טיפול משקם ריריות שיהיה ארוך מהטיפול המקורי. בגלל המערכת של בגוף, שהופכת להיות רגישה, ישנם תסמינים נוספים שיחוש הסובל מתסמונת המעי הדולף כגון: עייפות או תשישות כרונית, דיכאון או מצב נפשי ירוד וכן, תחושה של חוסר אונים.

גו הפרעות נוירו קוגניטיביות שונות קשורות לתסמונת של המעי הדולף. אנשים הסובלים ממחלות אוטואימוניות אחרות כמו: דלקת מפרקים, צליאק, זאבת ופסוריאזיס, עלולים להיות בעלי סיכון גבוה למחלה זו. פגיעה של איכות חייו של החולה, היא צפויה במקרה זה כך שמצב כרוני זה, יכול להוביל לחוסר הנאה מהחיים. ברגע שהרופא גלה את התסמונת כבר בשלביה הראשוניים, הטיפול יהיה קל ומידי.

 דרכי הטיפול בתסמונת המעי הדולף

הטיפול בתסמונת המעי הדולף, הינה כוללנית. טיפול זה עשוי לשפר את תגובת מערכת החיסון של כל הגוף. גם ברפואה המשלימה, קיים טיפול כגון אבחון באמצעות אירידולוגיה, אבחון באמצעות הציפורניים והלשון ועוד. באמצעות מזון נכון שיכלול תפריט של מזון שנוגד דלקות, יסייע לתחושה טובה יותר בקרב החולים הסובלים מתסמונת זו.

מומלץ לשלב בתזונה שמן קוקוס שמשפר את מערכת העיכול, כך שחומצות השומן הרוויות שנמצאות בשמן הקוקוס מומרות בגוף לחומצה שהיא אנטי בקטריאלית וכן, אנטי וויראלית. מה שיעיל נגד פטריות וחיידקים. גם מי שסובל מתסמונת זו בשל פטריית הקנדידה הנמצאת המערכת העיכול, שמן הקוקוס יסייע רבות.

תוספת של זרעים מונבטים כמו זרעי פשתן וזרעי צ'ה שהם עשירים בסיבים תזונתיים שמהווים רכיב תזונתי שהוא חשוב לחיידקים ידידותיים הנמצאים במעיים ומשפרים את פעולתם. מי שמעוניין, יוכל למצוא סיבים אחרים שישפרו את פעולת המעי כגון: סובין חיטה, פרג, עגבניות, ברוקולי, שקדים ופטרוזיליה.

דילוג לתוכן