קרוהן, קוליטיס ועישון

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

קרוהן, קוליטיס ועישוןאמנם קיימות סיבות רבות לא לעשן, אך הפסקת עישון והימנעות מעישון מועילים במיוחד לחולי קרוהן וקוליטיס, מחלות המתרחשות כתוצאה מדלקת במערכת העיכול. מחקר חדש מצא שאנשים מעשנים נמצאים בסיכון גבוה יותר למחלות אלו. בנוסף, מחקרים אחרים הראו שחולים מעשנים נוטים יותר לחוות תסמינים חמורים, בהשוואה לאנשים שאינם מעשנים.

קרוהן היא מחלה אוטואימונית, שבה המערכת החיסונית של הגוף מתחילה לתקוף את עצמה. במחלה זו, כשהורסים את הרירית באמצעות עישון, הדלקת עלולה להחמיר.

דרוש מחקר נוסף כדי לחזק את הקשר החשוד בין עישון לבין התפתחות קרוהן וקוליטיס, ועדיין לא הוכח באופן חד משמעי כי עישון הוא הגורם למחלות אלו, אך עישון הוא שילוב רע עם התסמינים.

השפעות עישון על קרוהן וקוליטיס

אנשים שמעשנים במחלות אלו עלולים לחוות התלקחות תסמינים בתדירות גבוהה יותר, כגו כאבי בטן ושלשולים. בנוסף, סביר יותר שהם יזדקקו לתרופות ולניתוחים חוזרים לטיפול במצבם, בהשוואה לחולים שאינם מעשנים. חוקרים אינם בטוחים כיצד עישון מחמיר את תסמיני קרוהן וקוליטס, אך חושדים כי עשן סיגריות פוגע בקרום הרירי המוגן במערכת העיכול, מה שמגביר את הסיכון לדלקת.

מחקרים חדשים שנערכו באנגליה מצביעים על העובדה לפיה עישון עלול להחמיר מחלות קרוהן וקוליטיס באמצעות הגבלת זרימת הדם, אשר עלולה לחסום פעולת חומרים המפחיתים דלקת. בנוסף, עישון עשוי לגרום לתרופות להיות פחות יעילות. מחקרים הראו שחולים מעשנים עשויים להגיב פחות לתרופות אנטי דלקתיות מסוימות, לטווח הארוך.

הפסקת עישון לבריאות הכללית

לא ידוע כמה חולי קרוהן וקוליטיס מעשנים. חולים רבים מאוד שאינם מעשנים, סובלים מהמחלה, כמו גם חולים שמעשנים. ברוב המקרים, חולי קרוהן וקוליטיס צריכים להפסיק לעשן כדי להפחית את חומרת התסמינים ולמנוע בעיות בריאותיות אחרות. ההשפעות הבריאותיות השליליות של עישון כוללות סיכון מוגבר למחלות ריאות וסוגי סרטן שונים, מחלות לב וכיבים, בין שורת מצבים בריאותיים אחרים.

מעשנים עשויים אף להפחית את תוחלת החיים שלהם ב-13.2 שנים פחות לגברים, וב-14.5 שנים פחות לנשים. קיימים משאבים רבים המסייעים להפסקת עישון, כולל ייעוץ, קבוצות תמיכה, תכניות גמילה מיוחדות, תרופות ועזרים. אם אתם מעשנים ומוכנים להפסיק, התייעצו עם הרופא על מנת ליצור תכנית הפסקת עישון.

אולי יעניין אותך גם:

האם מחלת קרוהן שכיחה יותר באנשים מגזע מסוים? מחקר בדק

דילוג לתוכן