סימנים מוקדמים לסרטן קיבה

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

סרטן הקיבה ממוקם במקום השלישי מבין מחלות הסרטן השונות. הסרטן מתפתח בקיבה וללא אבחון וטיפול מהיר עלול לגרום אף למוות. סרטן הקיבה אינו גורם לסימפטומים בשלביו הראשונים לכן כאשר כבר מתחילים לחוש את תסמיניו, ברוב המקרים, זה בשלבים מוקדמים של המחלה. מסיבה זו אבחון מוקדם וטיפול חשובים מאוד ומעלים את הסיכוי להחלמה מלאה.

לקיבה תפקיד חשוב ומשמעותי בתהליך עיכול האוכל אותו אנו צורכים מדי יום. הקיבה הינה המשך ישיר של הוושט ומימנה ממשיך האוכל אל חלקו הראשון של המעי הדק- התריסריון. בתוך הקיבה מופרשים מיצי קיבה חומציים מאוד אשר מפרקים את האוכל לחתיכות קטנות ובאמצעות שרירי הקיבה דוחפים אותו הלאה אל התריסריון להמשך העיכול.

סרטן הקיבה

פגיעה בתהליך של חלוקת התאים והתחדשותם גורמת לייצור בלתי מבוקר ומוגזם של תאים. עודף בתאים יוצר גוש תאים הקרוי גידול. גידולים אלו יכולים להיות שפירים אך הם גם עלולים להיות ממאירים ולשלוח גרורות לאיברים אחרים בגוף. רוב סוגי סרטן הקיבה מתחילים בדופן הקיבה ונקראים בשם אדנוקרצינומה.

סוגים נוספים של סרטן הינם: ליומיוסרקומה (המתמקמים בשכבת שריר הקיבה), Gist (המתפתח ברקמת החיבור בקיבה) ולימפומות (המופיעות במערכת הלימפטית). כמו כן, במקרים נדירים מאוד, עלול להתפתח סרטן הנקרא קרצינואיד המתמקם בתאים המפרישים הורמונים.

סרטן קיבה – סימפטומים שקטים

את מחלת סרטן הקיבה קשה לאבחן בשלביה המוקדמים מכיוון שהיא אינה גורמת לסימפטומים נראים לעין. לרוב, מאובחנת המחלה בשלב מתקדם במצב בו הגוש הגידולי כבר גדול ולעיתים אף מוקף בגרורות. במקרים רבים מאובחנת המחלה בשלביה הראשונים באופן מוטעה ככיב קיבה או כזיהומים בקיבה בגלל התסמינים הדומים.

סוגי הסימפטומים

במידה ויופיעו סימפטומים הם יכללו חוסר נוחות או כאב באזור הבטן, חוסר תאבון, תחושת מלאות לאחר אכילת מזון בכמות קטנה, קלקול קיבה מתמשך, אובדן תאבון, קשיים בבליעה, בחילות, הקאות, צרבת, עייפות וחולשה, ירידה חדה במשקל, אנמיה, דם סמוי או גלוי בצואה, צואה שחורה, כאב בחלק העליון של הבטן, חום מתמשך ועוד.

במידה ומופיעים תסמינים אלו לאורך זמן ואינם עוברים מאליהם חשוב לפנות לרופא המשפחה לצורך ביצוע בדיקות שגרתיות. הרופא יאבחן את ההיסטוריה הרפואית והמשפחתית של החולה וביחד עם תיאור התסמינים יחליט על המשך טיפול.

פנייה לרופא

פניה לרופא בעקבות הופעת הסימפטומים השונים תעשה בהקשר להתפתחות הגידול הסרטני. כאשר הגידול מתפתח הוא מתחיל לחסום באופן חלקי את המעבר של האוכל במעי הגס.

מסיבה זו משתנים דברים רבים כמו: דרך עיכול האוכל, מעבר הצואה ופעילויות המעיים- מה שגורם לתסמינים של כאבי הבטן, תחושות נפיחות, חוסר נעימות בחלל הבטן וכדומה.

גידולים אחרים יכולים להתפתח בצורת כיב (פצע) ומתיישבים בדופן המעי- עובדה הגורמת להופעת הדם בצואה. במקרים חמורים הגידול חוסם באופן מלא את המעי הגס ומחייב ניתוח חירום.

מניעת סרטן הקיבה

אחד הדברים החשובים ביותר בהתמודדות עם מחלת סרטן הקיבה היא המניעה. המניעה נחלקת לשני שלבים עיקריים אשר יחדיו עשויים להציל חיים:

  • הקניית הרגלים בריאותיים- שמירה על הרגלי תזונה נכונים בשילוב עם פעילות גופנית קבועה. הימנעות מעישון וצריכה מוגברת של אלכוהול, הימנעות מאכילת בשר אדום ושמן וכדומה.
  • בדיקות מניעתיות-  מעל גיל 50 יש לעבור בדיקות שנתיות באופן שיגרתי כמו: בדיקות דם, בדיקות צואה לדם סמוי, קולונוסקופיה וכדומה.

לסיכום, סרטן הקיבה נחשב למחלה שאינה מראה סימפטומים. אם וכאשר מופיעים סימפטומים סימן שהמחלה נמצאת בשלביה המתקדמים יותר- מסיבה זו נושא המניעה תופס מקום חשוב במיוחד.

דילוג לתוכן