מהי גסטרואנטרולוגיה?

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

גסטרואנטרולוגיה היא תחום ברפואה המתמקד במערכת העיכול. מערכת העיכול כוללת את הפה, הוושט, הקיבה, המעי הדק, המעי הגס, הכבד, הלבלב והמרה. תפקידם של איברים אלו הוא פירוק המזון, ספיגת *נוטריינטים (חומרים מזינים שהגוף זקוק להם לתפקוד תקין, כולל חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים ומינרלים), והפרשת פסולת מהגוף. גסטרואנטרולוגיה עוסקת באבחון, טיפול ומניעה של מחלות והפרעות הקשורות למערכת זו.

מה תפקידו של גסטרואנטרולוג? תהליך ההכשרה, אבחנה, טיפול ומעקב

גסטרואנטרולוג הוא רופא מומחה המתמחה בטיפול במחלות והפרעות של מערכת העיכול. תהליך ההכשרה של גסטרואנטרולוג כולל לימודי רפואה כלליים, התמחות ברפואה פנימית, והשלמת תת-התמחות בגסטרואנטרולוגיה. התהליך כולל הכשרה מעשית ומחקרית מקיפה.

גסטרואנטרולוג עוסק באבחנה של מחלות דרך בדיקות כגון קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, אולטרסאונד ובדיקות דם. לאחר האבחנה, הרופא קובע תוכנית טיפולית מותאמת אישית הכוללת תרופות, שינויי תזונה, ולעיתים גם פרוצדורות כירורגיות. המעקב הוא חלק קריטי בתהליך הטיפול, ומבטיח שהמטופל מקבל את הטיפול המתאים ביותר ושומר על בריאותו.

אילו מחלות נפוצות במערכת העיכול?

ישנן מחלות רבות המשפיעות על מערכת העיכול. בין הנפוצות ביותר נמנות:

·         תסמונת המעי הרגיז (IBS) – מחלה כרונית הגורמת לכאבי בטן, נפיחות, שינויים בהרגלי יציאות ועוד. נשים נוטות לחלות בתסמונת המעי הרגיז יותר מגברים. גורמים כמו סטרס, דיאטה לא מאוזנת, והיסטוריה משפחתית יכולים להעלות את הסיכון.

·         מחלת קרוהן וקוליטיס כיבית  מחלות דלקתיות של המעי, המתאפיינות בדלקת כרונית, כאבי בטן, שלשולים, ירידה במשקל ועוד. מחלות אלו מופיעות בשכיחות דומה אצל גברים ונשים. גורמים גנטיים, תזונתיים, וסביבתיים משחקים תפקיד חשוב בהתפתחותן.

·         כיב קיבה ותריסריון פצעים הנוצרים ברירית הקיבה או התריסריון, נגרמים ע"י חיידק ההליקובקטר פילורי או שימוש יתר בתרופות מסוג NSAIDs. גברים נוטים לחלות בכיב תריסריון יותר מנשים, בעוד שכיבים בקיבה מופיעים בשכיחות דומה אצל שני המינים. גורמי סיכון כוללים שימוש בתרופות NSAIDs, עישון, וצריכת אלכוהול.

·         סרטן המעי הגס  אחד מסוגי הסרטן הנפוצים ביותר, המאובחן באמצעות קולונוסקופיה. סרטן המעי הגס מופיע בשכיחות דומה אצל גברים ונשים, אך גברים נוטים לפתח אותו בגיל צעיר יותר. גורמי סיכון כוללים גיל מבוגר, היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס, תזונה עשירה בשומן ודלת סיבים ועישון.

תסמינים נפוצים ואפשרויות טיפול.

תסמינים של מחלות מערכת העיכול יכולים לכלול כאבי בטן, נפיחות, שינויים בהרגלי יציאות, בחילות, הקאות, דימום רקטלי, ירידה במשקל ועוד. הטיפולים מגוונים ותלויים באבחנה הספציפית של כל מחלה.

לדוגמה, תסמונת המעי הרגיז (IBS) מטופלת באמצעות שינויים תזונתיים, תרופות לשיכוך כאבים וניהול סטרס. מחלת קרוהן וקוליטיס כיבית עשויות לדרוש טיפול תרופתי נוגד דלקת, תרופות מדכאות חיסון ולעיתים גם ניתוח. כיב קיבה ותריסריון מטופלים באמצעות אנטיביוטיקה, תרופות נוגדות חומצה ושינויי תזונה. סרטן המעי הגס מצריך ניתוח, כימותרפיה ו/או הקרנות.

מניעה ושמירה על בריאות מערכת העיכול.

שמירה על בריאות מערכת העיכול חשובה למניעת מחלות והפרעות שונות. תזונה מאוזנת ועשירה בסיבים, שמירה על משקל גוף תקין, שתייה מספקת של מים, והימנעות מעישון וצריכת אלכוהול מופרזת יכולים להפחית את הסיכון למחלות רבות. כמו כן, פעילות גופנית סדירה וניהול סטרס תורמים גם הם לבריאות כללית ומערכת העיכול בפרט.

אודות ד"ר אורלי ליאור

ד"ר אורלי ליאור, מומחית מובילה בתחום הגסטרואנטרולוגיה עם ניסיון רב בטיפול במחלות מערכת העיכול, מציעה טיפול אישי ומקצועי לכל מטופליה. היא מקדמת בריאות ומניעה באמצעות תזונה נכונה ואורח חיים בריא, ומשקיעה רבות בהענקת טיפול מסור ואיכותי.  ד"ר אורלי ליאור הינה רופאת גסטרו עם מעל 10 שנות נסיון והיא מקבלת מטופלים באופן פרטי ברעננה

לפרטים נוספים על מרפאת הגסטרו של ד"ר אורלי ליאור ברעננה היכנסו לאתר

מרפאה

דילוג לתוכן